CROATIA & MUNTENEGRU – FARMECUL MARII ADRIATICE

De la 899 €/pers camera standard, mic dejun
 • Destinatie: CROATIA & MUNTENEGRU
 • Informatii la: 0723266200

Croatia, oficial Republica Croatia, este un stat din Europa situat in nord-vestul Peninsulei Balcanice, pe tarmul Marii Adriatice. Capitala si cel mai mare oras al tarii este Zagreb. Tara este impartita in 20 de diviziuni administrative plus orasul Zagreb. Croatia este membra a Uniunii Europene, a Organizatiei Natiunilor Unite, a Consiliului Europei, a NATO si membru-fondator a Uniunii pentru Mediterana.

PROGRAM

Ziua 1 ∙ București – Zagreb

Program

Întâlnire cu însoțitorul de grup la Aeroportul Otopeni – Henri Coandă la 13.30 și îmbarcare pe cursa JU643 Air Serbia cu destinația Belgrad, cu decolare la 15.40. După o scurtă escală la Belgrad, îmbarcare pe cursa JU234, care decolează la 18.25 către Belgrad. După aterizare și preluarea bagajelor, vom avea transfer către hotel pentru check-in.

Cazare la hotelul I Hotel 3* (sau similar).

Servicii Incluse Ziua 1

 • Zbor AIR SERBIA, Otopeni–Zagreb;
 • O piesă de bagaj de cală de maxim 23 kg și una de bagaj de cabină de maxim 8 kg pentru fiecare pasager;
 • Transferuri aeroport – hotel;
 • Taxele de aeroport;
 • Cazare în hoteluri de 3* cu mic dejun

Ziua 2 ∙ Zagreb

Program

După micul dejun, începe turul de oraș în capitala Croației. Zagrebul este un oraș fascinant cu o populație de aproximativ 800.000 de locuitori, situat pe malul răului Sava, pe versantul muntelui Medvednica. Turul durează aproximativ 3 ore și include ghid local vorbitor de limba engleză. Cele mai importante obiective turistice ale orașului sunt Biserica Sf. Marcu – cel mai fotografiat obiectiv al orașului, una dintre cele mai vechi biserici ale Croației, piața Sf. MarcuCatedrala Adormirii Sfintei Fecioare Maria și Poarta de Piatrădin secolul al-XII-lea cu altarul Fecioarei Maria despre care se spune că face minuni.

Orașul Zagreb, este un adevărat muzeu în aer liber, împărțit în trei părți: Orașul de Sus, Orașul de Jos și Zagrebul Nou, fiecare parte cu farmecul său aparte. După amiază, timp liber pentru vizite individuale și cumpărături.

Seara, cazare la I Hotel 3* (sau similar).

Servicii Incluse Ziua 2

 • Cazare în hoteluri de 3* cu mic dejun;
 • Tur de oraș cu ghid în Zagreb;
 • Ghid local vorbitor de limba engleză în Zagreb

Ziua 3 ∙ Zagreb – Plitvice Lakes National Park – Zadar – Sibenik

Program

Micul dejun. După eliberarea camerelor și check-out de la hotel, plecăm către Parcul Național Plitvice, unde vom descoperi peisaje impresionante ce par desprinse dintr-un basm. Vom descoperi farmecul acestui parc emblematic pentru Croația, într-un tur cu ghid local vorbitor de limba engleză. Parcul este format dintr-o succesiune de lacuri interconectate și cascade.

Este primul parc național inclus în Patrimoniul UNESCO, în 1979.  După amiază, plecăm către Zadar, unde vom avea un tur de oraș cu ghid local (durata de aproximativ 2 ore). Vom avea ocazia să descoperim unul dintre cele mai frumoase orașe ale Croației. Prima așezare permanentă existentă pe Coasta Dalmației, cu numeroase edificii ale Renașterii și obiective religioase. Traseul continuă către Sibenik.

Cazare la hotel Amadria Park Jacov 4* (sau similar).

Servicii Incluse Ziua 3

 • Cazare cu mic dejun în Sibenik în Amadria Park Jacov 4* (sau similar);
 • Transport cu autocar specific curselor lungi, conform programului;
 • VIZITE: Parcul Național Plitvice (intrarea în parc nu este inclusă);
 • Ghid local vorbitor de limba engleză în Zadar;
 • Tur de oraș cu ghid în Zadar

Ziua 4 ∙ Sibenik – Parcul National Krka – Trogir – Split

Program

Mic dejun. Plecare către Parcul Național Krka, Sibenik și orașul Trogir. Vizita începe cu Parcul Național Krka. Acesta se află la aproximativ 10 km de oraș. Numit după râul Krka, parcul acoperă 142 km² și include două treimi din râu. Atracția parcului o reprezintă cascadele magnifice, mai ales faimoasa cascadă Skradinski Buk, una dintre cele mai frumoase din Croația. Vom avea timp liber pentru fotografii și explorarea peisajului pitoresc. La retur, vom putea admira orașul Trogir (aproximativ 3 ore), care se află în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, pe vechiul sit grecesc Tragurium.

Orașul, înconjurat de ziduri medievale, are multe clădiri cu arhitectură veche, cum ar fi: CatedralaPrimăriaPalatul Cipiko și Mănăstirea Benedictină, construită în secolul al XI-lea. După amiază, vom vizita orașul Split(aproximativ 3 ore). Acesta este cel mai mare oraș și port din Dalmația de astăzi, construit în urmă cu 1700 de ani în Peninsula Marjan și înconjurat de numeroase așezări istorice. Vom păși pe străzile înguste și vom admira Palatul lui Dioclețian din secolul al IV-lea, Templul lui JupiterPiața PeristilCatedrala cu Turnul cu Ceas – mausoleu pe timpul lui Dioclețian. În jurul palatului, orașul vechi se întinde pe mai multe străduțe comerciale cu magazine și terase.

Seara, cazare la Hotel Katarina 4*  în Dugopolje (sau similar).

Servicii Incluse Ziua 4

 • Cazare în Split în Hotel Katarina 4* (sau similar) cu mic dejun;
 • Tur de oraș cu ghid în Trogir;
 • Vizită: Parcul Național KRKA (intrarea în parc nu este inclusă);
 • Ghid local vorbitor de limba engleză în Trogir;
 • Transport cu autocar specific curselor conform programului;

Ziua 5 ∙ Split – Ston – Dubrovnik

Program

Mic dejun. După eliberarea camerelor plecăm către Ston, unul dintre cele mai frumoase și pitorești golfuri ale Croației. Aici vom vizita ferma de stidii, cu degustare și plimbare cu bărcuța.

Continuăm drumul către Dubrovnik, considerat cel mai frumos oraș al coastei Adriatice, unde vom avea cazare la Bedbank 3* Valamar (*Tirena Sunny Hotel + Valamar Club Dubrovnik*) sau similar.

După cazare, timp liber pentru a ne plimba pe străduțele unuia dintre cele mai bine conservate orașe medievale ale Croației, cunoscut și sub denumirea de “perla mediteraneană”. 

Servicii Incluse Ziua 5

 • Cazare în Hotel Bedbank 3* Valamar (*Tirena Sunny Hotel + Valamar Club Dubrovnik*) (sau similar) cu mic dejun;
 • Ghid local vorbitor de limba engleză în Split;
 • Tur de oraș cu ghid în Split;
 • Vizită la ferma de stridii din Ston, cu degustare și plimbare cu bărcuța;
 • Transport cu autocar specific curselor conform programului

Ziua 6 ∙ Dubrovnik – Becici

Program

Mic dejun. Începem această zi cu un tur al orașului Dubrovnik de aproximativ 4 ore cu ghid local. Intrarea către orașul vechi, cuprins între zidurile cetății, se face prin Poarta Pile. Cele mai importante obiective ale orașului sunt: Palatul Rector, fântâna Onofrio, Biserica Sf. Blaise, Biserica Sf. Saviour și Catedrala.

Datorită frumuseții excepționale și patrimoniului cultural bogat al acestui oraș antic, Dubrovnik a fost inclus în lista patrimoniului cultural UNESCO. Pe timpul șederii în Dubrovnik vom avea șansa de a petrece momente superbe în orașul vechi și de a face o plimbare de-a lungul legendarei Stradun – faimoasa promenadă.

Ne continuăm drumul înspre Becici. Cazare și cină la Hotel Harmonia 4* (sau similar).

Servicii Incluse Ziua 6

 • Cazare în Becici în Hotel Harmonia 4* (sau similar) cu mic dejun;
 • Ghid local vorbitor de limba engleză în Dubrovnik
 • Tur de oraș cu ghid în Dubrovnik

Ziua 7 ∙ Becici – Canionul Tara

Program

Mic dejun. Timp liber pentru plajă sau excursie opțională în Canionul Tara – al doilea canion ca mărime din lume. Acesta este parte a Parcului Național Durmitor, cel mai mare monument al naturii cu care a fost înzestrată țara. Este străbătut de râul Tara care în drumul său a sculptat forme de relief dintre cele mai spectaculoase.

Crestele muntoase înalte, văile adânci și șerpuite, canioanele de diverse dimensiuni pot fi admirate la tot pasul în acest parc. Canionul Tara are o lungime de 80 km și o diferență de nivel de 1300 m. După această plimbare, transfer la punctul de îmbarcare pentru rafting. Traseul ales este unul dintre cele mai spectaculoase și se întinde pe aproximativ 16 km.

Prânz inclus. Cazare și cină la hotel Harmonia 4* (sau similar).

Servicii Incluse Ziua 7

 • Cazare în Becici în Hotel Harmonia 4* (sau similar) cu mic dejun

Ziua 8 ∙ Becici – O zi in Albania

Program

Mic dejun.  Timp liber pentru plajă sau excursie opțională în Albania. Vom descoperi aici farmecul unei culturi tradiționale puternice pe care o putem identifica încă de la graniță. Aceasta este lumea care păstrează un mod de viață patriarhal, tradițional, cu o arhitectură și cultură tipică, unde identificăm o puternică influență musulmană. Măslinii înconjoară satele de lângă râul Bojana, care reprezintă granița naturală dintre Muntenegru și Albania.

De aici ne vom bucura de panorama Skadarului (Shkodra – alb), un oraș care ascunde multe povești. La sosirea în Skadar, vom gusta celebrul coniac albanez (Skenderbeu), vom vizita cea mai mare catedrală din Balcani, Catedrala Sfântul Ștefan (1858), precum și cea mai mare moschee din Albania, EBU Bequer. După turul de oraș vom avea timp liber pentru plimbări. Următoarea destinație este orașul Ulcinj din sudul Muntenegrului, cunoscut ca fiind locul de întâlnire al piraților din timpul Evului Mediu. Potrivit unor istorici, este și locul unde celebrul scriitor Miguel de Cervantes a fost închis mai mulți ani, timp în care a scris cea mai mare parte a operei sale, Don Quijote. După amiază, retur la hotel.

Cazare și cină la hotel Harmonia 4* (sau similar).

Servicii Incluse Ziua 8

 • Cazare în Becici în Hotel Harmonia 4* (sau similar) cu mic dejun

Ziua 9 ∙ Golful Kotor – Podgorica – București

Program

Mic dejun. Check-out de la hotel până în prânz. După eliberarea camerelor, se pot lasa bagajele în luggage room până după amiază când se va face transferul către aeroport. Turiștii care nu doresc să petreacă această dimineață la plajă, pot alege o excursie opțională de o jumătate de zi în Kotor. Acesta se află într-unul dintre cele 6 golfuri ale celui mai sudic fiord al Europei, fiind unul dintre cele mai frumoase cinci fiorduri din lume, Boka Kotorska.

Este inclus în Patrimoniul UNESCO din anul 1979. Cea mai mare parte a orașului a fost construită în perioada venețiană, dar la tot pasul găsim mărturii ale perioadelor în care Kotorul s-a aflat sub ocupație străină. Turul pietonal din orașul Kotor include orașul vechi, cu cele trei porți, cea mai mare dintre ele fiind construită în 1555. Turul continuă cu Piața Armelor, Biserica Sf. Trifon, protectorul orașului, cu arhitectura sa spectaculoasă, Biserica Sfântul Luca și Biserica Sfântul Nicolae, cea mai mare biserică ortodoxă din Kotor. Transfer înapoi la hotelul din Becici. Preluarea de la hotelul Harmonia pentru transfer la aeroport se va face la aproximativ ora 17.00. Îmbarcare pe cursa JU175 cu decolare la 21.55 către Belgrad, de unde vom prelua legătura către Otopeni ce va decola la 00.30 (14.09). Ajungem în Otopeni la 2.55 dimineața.

Servicii Incluse Ziua 9

 • Zbor AIR SERBIA, Podgorica–Otopeni (cu escală la Belgrad)
 • O piesă de bagaj de cală de maxim 23 kg și una de bagaj de cabină de maxim 8 kg pentru fiecare pasager
 • Transfer hotel – aeroport
 • Taxele de aerop

Servicii Incluse

Zbor AIR SERBIA, Otopeni–Zagreb/Podgorica–Otopeni cu escală la Belgrad);
8 nopți de cazare în hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun;
O piesă de bagaj de cală de maxim 23 kg și una de bagaj de cabină de maxim 8 kg pentru fiecare pasager;
Transferuri aeroport – hotel – aeroport;
Transport cu autocar specific curselor lungi între zilele 07.09.2019 – 10.09.2019, conform programului;
Taxele de aeroport;
Vizite la cele mai importante obiective turistice și monumente înscrise în Patrimonial Mondial UNESCO:
Asistență turistică în limba română pe toată perioada programului;
Ghid local vorbitor de limba engleză în următoarele orașe: Zagreb, Zadar, Trogir, Split și Dubrovnik;
Vizită la ferma de stridii din Ston cu degustare și plimbare cu bărcuța;
TURURI de oraș cu ghid: Zagreb, Zadar, Trogir, Split, Dubrovnik;
VIZITE: Parcul Național Plitvice și Parcul Național KRKA (intrările în parc nu sunt incluse);
Bacșișurile sunt incluse;