Hotel Aida 3*** – Geoagiu Bai
- Destinatie: Romania - Geoagiu Bai
- Informatii la: 0723266200
Calităţile curative ale apelor mineral-termale sunt cunoscute încă din perioada Dacică, aceasta dând denumirea localităţii Germisara. După cucerirea Daciei, romanii amenajează termele, folosind o soluţie inteligentă de exploatare a acestor ape: captarea acestor izvoare prin tuburi de teracotă si dirijarea lor către bazinele așezate in cascada. La începutul secolului XX au fost amenajate primele unităţi balneare moderne.
Aida Hotel*** duce mai departe această tradiţie. Partea de Spa este un izvor de vitalitate şi defineşte un nou stil de viaţă. Relaxare, încărcare deplină cu energie şi răsfăţ pentru corp şi suflet.
Compus din piscină, saună, salină, aromaterapie, dar şi o gamă largă de masaje şi împachetări, centrul de Tratament & Spa este dedicat celor pentru care nu doar sănătatea trupului contează, sănătatea sufletului fiind la fel de importantă.
Efectele benefice ale acestor terapii readuc omului contemporan bucuriile şi plăcerile simple, reconectând întreaga fiinţă umană cu mediul natural.
Aparatura de ultimă generaţie și serviciile impecabile al personalului calificat, atent selectat, fac din Aida Hotel, locul renaşterii trupului tău.
Masajul vă oferă momente privilegiate, este un voiaj inspirat de starea dumneavoastră fizică şi psihică de moment, o veritabilă experiență în descoperirea stării de bine şi relaxarea.
Hotel Aida este un hotel modern și rafinat ce oferă oaspeților confort, accesibilitate și un ambient călduros și agreabil.
Hotelul este situat în apropierea centrului stațiunii Geoagiu Băi, aproximativ 500 m, într-o zonă plină de verdeață, liniștită, ferită de trafic și aglomeraţie la 3 minute de parcul stațiunii, ștrandul şi zona rezidențială, unde sunt amplasate magazine și restaurante.
Unitatea ofera acces gratuit la internet WiFi, un restaurant a la carte si o zona de wellness. Sunt disponibile locuri de parcare gratuite si exista o statie de autobuz la 300 de metri.
Camerele hotelului Aida au TV cu ecran plat cu canale prin cablu, minibar si baie privata cu dus. De asemenea, se bucura de vedere la muntii din jur. Proprietatea are si un lounge comun.
Zona de wellness a proprietatii include o piscina interioara, o sauna si un centru de fitness. La cerere, se ofera masaje.
Hotelul serveste micul dejun in fiecare dimineata. In plus, oaspetii pot lua cina la bar si la restaurantul cu terasa si au la dispozitie facilitati de gratar gratuite. La 500 de metri exista un magazin alimentar.
Centrul Tratament & Spa Hotel Aida
Atestată documentar din anul 1805 statiunea balneo-climaterica se bucura de privilegiul de a gazdui una din cele mai vechi exploatari de ape mineral-termale de pe teritoriul tarii, datand din perioada colonizarii romane, cand statiunea s-a numit Germisara si ulterior TERMAE DODONAE.
Datorita bogatiei naturale, apa termala, statiunea poate trata afectiuni reumatismale, ale aparatului locomotor, afectiuni ginecologice, dermatologice, sistemul nervos periferic, afectiuni ala aparatului renal.
Factori naturali de cura: ape minerale alcaline, usor sulfuroase, bicarbonate, magneziene, mezotermale (29-32 grade C) si mineralizatii de 1-1,5 g/l, namol de turba, feruginos. Climat reconfortant.si aer curat, cu ionizare negativa pronuntata.
Indicatii terapeutice ale tratamentelor din baza Hotel Aida:
Afectiuni reumatismale, degenerative postinflamatorii , abarticulare, post traumatice,
Afectiuni ginecologice
Afectiuni ale sistemului nervos periferic
Boli dermatologice
Nevroze astenice
Boli profesionale
Afectiuni ale aparatului renal
Afectiuni asociate endocrine, de nutritie, metabolice.
Contraindicatii
Boli febrile acute
Insuficienta cardiaca, decompensata
Infarct miocardic
Epilepsie
De ce anume puteti beneficia in acest centru de tratament:
Balneatie: Cură externă (băi cu apă termominerală, bicarbonatată, calcică, magneziană, hipotermală, hipotonă – în piscine exterioare sau acoperită).
Crenoterapia: Crenoterapia reprezinta tratarea anumitor afectiuni cu ajutorul apelor minerale, fie ca este vorba de utilizare externa, sau de o administrare interna. Principiul crenoterapiei este utilizarea apei direct de la sursa. Componentele minerale pe care le contin aceste ape, asa cum o arata si numele lor, le confera proprietati terapeutice.
Hidrokinetoterapie: Baie in apa minerala incalzita, combinata cu gimnastica medicală în apă, cu efecte deosebite asupra organismului: diminuarea durerii şi spasmului, relaxarea generală şi locală, menţinerea sau creşterea amplitudinii mişcărilor, reeducarea musculaturii deficitare (creşterea forţei şi tonusului muscular, creşterea rezistenţei şi coordonării musculare).
Procedura terapeutică se efectuează cu recomandarea medicului specialist.
Baie la cada: Se recomanada persoanelor care din diferite motive nu pot beneficia de Hidrokinetoterapie. Terapia se efectueaza in cada, folosindu-se apa minerala incalzita la temperatura de 36 grade Celsius.
Baie galvanica: Consta in aplicarea curentului Galvanic prin intermediul apei, asupra membrelor inferioare si superioare. Ele imbina efectul curentului galvanic cu efectul termic al apei, care devine mediul de transfer al curentului, intre electrozi si tegument. Densitatea de curent de pe tegument este mai redusa datoritaapei, care invaluie intreaga zona aflata in submersie si de aceea nu exista risc de arsura cutanata . Baile galvanice patru-celulare folosesc patru cuve in care se afla apa la 34-38 gr.C. Aplicatia de current sa poate face folosind o singura cuva, doua, trei sau toate patru, in fonctie de prescriptia de tratament. Se poate folosi fie sensul ascendent , fie descendent al curentului , in functie de scopul terapeutic urmarit.
Kinetoterapie: Terapia prin mișcare, isi găsește multe indicații de aplicare în toate compartimentele reabilitării, fiind indispensabilă recuperării medicale, readaptării psihice, reeducării profesionale și readaptării sociale. Indicată în afecțiuni ale: coloanei vertebrale (scolioze, cifoze, spondiloze, lombalgii); ortopedice; reumatologice (artroze, artrite); neurologice (pareze, paralizii); cardiace (infarct miocardic acut); metabolice și ale sistemului endocrin (obezitate); și ale aparatului respirator.
Curenti dinamici: Sunt aplicatii de curenti de joasa frecventa de 50 sau 100 Hz si au ca efecte principale: analgetice, hiperemiante si miorelaxante.
Sunt indicati in afectiuni ale aparatului locomotor, stari posttraumatice, afectiuni reumatice, tulburari circulatorii periferice.
Curenti TENS: Reprezinta acronimul ” Transcutaneos Electrical Nerve Stimulation” si inseamna curenti de joasa frecventa (intre 1-200 Hz), cu impulsuri cu durata intre 50-200 μs, folositi pentru controlul durerii. Forma impulsului este rectangulara (sau aproape rectangulara), bifazica.
Curenti de medie frecventa:
Curentii de medie frecventa au frecvente cuprinse intre 1.000÷100.000 Hz Exista diferente importante intre efectele curentilor de joasa frecventa si de medie frecventa. Rezistenta cutanata este redusa la curentii de medie frecventa (MF), de aceea aplicarea lor :
- este mai bine suportata (nedureroasa)
- poate actiona mai profund.
Rezistenta cutanata scade cu cat frecventa curentului este mai mare.
Rezistenta cutanata redusa si lipsa efectelor electrolitice permite curentului de MF:
- sa fie aplicat la intensitati mari, ce pot penetra mai profund;
- Sa fie mai bine tolerate (mai placuti). Au o acţiune stimulatoare asupra musculaturii scheletice, efect de stimulare asupra muşchilor netezi hipotoni, acţiune analgetică, acţiiune vasomotorie cu efect hiperemizant.
Aplicarea curentilor de medie frcventa se face de regula sub forma curentilor interferentiali. Curentul interferential este un curent ce se genereaza in interiorul zonei de tratat, ca urmare a inerferentei a doi curenti de frecventa diferita aplicati asupra zonei, prin intermediul a doua circuite distincte.
Unde scurte: Terapia cu unde scurte foloseşte câmpuri electrice sau electromagnetice şi determină încălzirea ţesuturilor. Sub influenţa câmpului electric de înaltă frecvenţă are loc un proces periodic de schimb de sarcini în ţesuturile tratate, care determină o încălzire uniformă la toate nivelurile regiunilor de ţesut tratate. Rezultatul: îmbunătăţirea metabolismului celular, reducerea vâscozităţii fluidelor corporale, creşterea capacităţii de tensionare a fibrelor de colagen, stimularea circulaţiei, tratarea sistemului nervos.
Ultrasonoterapia: Aplicatia de vibratii mecanice cu frecventa peste 20.000 Hz efectuează un fel de micromasaj al celulelor şi ţesuturilor, care este însoţit de apariţia de căldură şi asigură un efect anestezic, «înmuierea aderenţelor», îmbunătăţirea circulaţiei sanguine si a ţesuturilor.
Efectele fiziologice ale ultrasunetelor sunt:
- Analgetice
- Miorelaxante
- Hiperemiante
- Magnetoterapia:
Magnetoterapia: Consta in aplicarea unor campuri magnetice de joasa frecventa asupra zonei indicate pentru tratament.
Efectul ei este unul predominant catabolic, creşte glicoliza, procoliza, stimulează secreţia medulosuprarenalei, stimularea activitătii hipofizei şi tiroidei, creşterea semnificativă a activităţii bioelectrice a muschiului în contracţie izometrica, efecte sedative, simpaticolitic.
Aplicatii cu parafina: Constau in aplicarea pe zona pe care dorim sa o tratam a unei placi de parafina la o temperatura de 50 – 60 gr. C. Împachetările cu parafină se aplică în orice afecţiune cu excepţia fazei acute, dar nu mai mult de o aplicaţie pe zi.
Masaj reflexogen plantar: Este varianta cea mai folosită şi cea mai eficienta. Este o tehnică specială de masaj care foloseşte în principal punctele reflexogene de la nivelul tălpilor pentru a stimula refacerea organelor interne si pentru a ajuta reechilibrarea intregului organism.
Laserterapia: Consta in aplicarea unei raze de lumina coerenta cu o frecventa si modulatie speciala asupre zonei recomandate pentru tratament
Printre efectele constatate se mentioneaza cel antiinflamator, diminuarea durerilor, intarirea sistemului imunitar prin biostimulare, cresterea sintezei proteice, reducerea edemelor, stimularea neovascularizatiei și vindecarea plăgilor.
Aerosoli cu apa sulfuroasa: Decongestionant, antiinflamator, antialergic, antiseptic; reface stratul lubrefiant care acoperă în mod normal căile respiratorii.
Hidromasaj sau dus subacval: Este o aplicatie, care consta in efectuarea unui masaj al unei zone din corp sau a intregului corp, cu un jet de apa calda sub presiune de 2 – 4 bari. Este relaxant, reconfortant, tonifiant, şi induce o stare de bună dispoziţie.
Exterior
- mobilier exterior
- terasă la soare
- zona cu multa verdeata
Piscină și wellness
- piscină interioară încălzită
- masaj (cost suplimentar)
- saună
- salina
Animale de companie
- Animalele de companie nu sunt acceptate.
Activităţi
- Excursii in afara locației (cost suplimentar)
- tenis de masă
- biliard
- teren de golf (la maxim 30 km) (cost suplimentar)
Internet
- Internet wireless este disponibil în zone publice şi este gratuit.
Parcare
- Gratuit! Este posibilă parcarea privată gratuit la proprietate (nu este necesară rezervare).
Divertisment și servicii pentru familii
- canale TV pentru copii
jocuri de sah si table
Ce mai puteti vizita in zona:
* Cascada din Geoagiu Bai: situata în partea sud-estica a stațiunii, aproape de centrul orașului.
Accesul se poate face prin 2 cai, fie pe poteca ce coboara din drumul ce duce spre orasul Geogiu, cascada fiind vizibila din drum, fie din stațiune, pe o straduta ingusta ce se desprinde de drumul ce leaga Hotelul Diana de centrul civic al statiunii. Cascada in sine nu este mare insa cu siguranta este spectaculoasa si merita plimbarea de 15 minute pana la baza ei.
* Cetatile dacice din zona Costesti: Construite în stilul murus dacicus, cele şase fortăreţe dacice din Munţii Orăştie, din România, au fost ridicate între secolul I î.Hr. şi secolul I d.Hr. pentru protecţie contra cuceririi romane.
Rămăşiţele lor extinse şi bine păstrate prezintă o imagine a Epocii Fierului viguroase şi inovative.
Cele şase fortăreţe (Sarmizegetusa Regia, Luncani – Piatra Roşie, Costeşti – Blidaru, Costeşti – Cetăţuie, Căpâlna şi Băniţa) care au format sistemul defensiv al lui Decebal, fac acum parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.
* Cetatea Devei: este o cetate aflată pe un deal vulcanic de pe teritoriul oraşului Deva, România. Ea datează din anul 1269. În anul 1784, în timpul răscoalei lui Horea, stăpânii cetăţii au opus rezistenţă atacurilor iobagilor şi minerilor din Munţii Apuseni.
Sub dealul cetăţii se află Palatul Magna Curia (azi sediul Muzeului Civilizatei Dacice si Romane), construit în secolul XVI cu aspect de bastion. Transformat de Gabriel Bethlen în 1621, Magna Curia a dobândit o înfatisare prevalent baroca în sec. XVIII, când i se adauga o scara monumentala dinspre parc si un balcon.
Astăzi Cetatea Devei este reconstruita dupa ce a fost distrusa în urma unei explozii produse în anul 1849 în magazia cu praf de puşcă a fortăreţei.
* Castelul Corvinilor: numit şi Castelul Huniazilor sau Cetatea Hunedoara este un castel din Hunedoara, cel mai important monument de arhitectură gotică din Transilvania.
A fost ridicat în secolul XV de către Iancu Hunedoara, pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaşti. Este o construcţie impunătoare, cu acoperişuri înalte şi divers colorate, cu turnuri şi turnuleţe, ferestre şi balcoane împodobite cu dantelara pietrei cioplite. Castelul a fost restaurat şi transformat în muzeu.
Fiind una dintre cele mai mari şi vestite proprietăţi ale lui Iancu de Hunedoara, castelul cunoaşte în timpul acestuia însemnate transformări. El devine astfel o somptuoasă locuinţă, nu numai un punct strategic întărit. Cu trecerea anilor, diverşii stăpâni ai castelului i-au modificat înfăţişarea, îmbogăţindu-l cu turnuri, săli şi camere de onoare. Galeria şi donjonul – ultimul turn de apărare (turnul „Ne boisa” = Nu te teme), rămase neschimbate de pe timpul lui Iancu de Hunedoara, precum şi Turnul Capistrano (după numele lui Ioan de Capistrano, un vestit călugăr de la curtea castelului) reprezintă câteva dintre cele mai semnificative părţi ale construcţiei. Mai pot fi amintite Sala Cavalerilor (o mare încăpere de recepţii), Turnul buzduganelor, Bastionul alb care servea drept depozit de bucate şi Sala Dietei, având medalioane pictate pe pereţi (printre ele se găsesc şi portretele domnilor Matei Basarab din Ţara Românească şi Vasile Lupu din Moldova). În aripa castelului numită Matia se mai desluşeşte destul de vag, o pictură referitoare la legenda cu corbul de la care se zice că îşi trag numele urmaşii lui Iancu de Hunedoara (Corvini). În curtea castelului, alături de capela zidită tot în timpul lui Iancu de Hunedoara, se află o fântână adâncă de 30 de metri. Conform legendelor, această fântână ar fi fost săpată de trei prizonieri turci, cărora li s-a promis libertatea dacă vor ajunge la stratul de apă.
Dar după 15 ani de trudă, când au terminat fântâna, stăpânii nu s-au ţinut de cuvânt. Se spunea că inscripţia de pe zidul fântânii inseamnă „Apă ai, inima n-ai”. În realitate, conţinutul descifrat de specialişti este Cel care a scris această inscripţie este Hasan, care trăieşte ca rob la ghiauri, în cetatea de lângă biserică.
* Cetatea Sarmizegetusa: Capitala regatului dac, construită probabil la mijlocul secolului I î. Hr., cuprindea în perimetrul său cetatea, zona sacră şi aşezarea civilă. Referitor la cetatea Sarmizegetusa Regia, putem afirma că zidurile ei, ridicate în tehnica „murus Dacicus”, înconjurau un mamelon aflat la 1000 de metri altitudine, respectând configuraţia terenului. După cucerire, romanii au reamenjat cetatea, mărindu-i suprafaţa, fără a respecta însă traseul zidurilor dacice sau tehnica de construcţie a acestora.
La cca. 100 m est de cetate, pe două terase, se află zona sacră, la care duce un drum pavat cu lespezi de calcar, calea de acces terminându-se într-o piaţetă. În acest spaţiu au fost amplasate sanctuare de plan rectangular şi circular, unele fiind construite din piatră de calcar, iar altele din andezit.
Aşezarea civilă formată din cartierele de est şi de vest, se întindea pe câteva zeci de terase, constituind cel mai amplu complex de locuire dacică documentat până în prezent. Aici se aflau grupuri de locuinţe, ateliere meşteşugăreşti, depozite, hambare, instalaţii de captare şi distribuire a apei potabile. Într-una din aceste locuinţe a fost descoperit celebrul vas ceramic cu ştampila „DECEBALUS PER SCORILO”.
* Cetatea Costeşti – Cetăţuie: Fortificaţia acesteia constă dintr-un val de pământ cu palisadă, lat la bază de cca. 6–8 m şi cu o înălţime de 2–2,50 m, care proteja partea superioară a dealului, platoul şi terasele. Pe platou se află urmele a două turnuri-locuinţă, construite, la bază, cu temelii de piatră şi în partea superioară din cărămizi (chirpici). O scară monumentală, din piatră fasonată, lată de 3 m, ducea la unul dintre aceste turnuri. Pe laturi era prevăzută cu jgheaburi pentru scurgerea apei, iar în faţă cu o poartă de lemn.
Cetatea de la Costeşti a fort reşedinţa unora dintre regii geto-daci. Situată la intrarea în valea apei Grădiştea, centrul de la Costeşti a constituit principalul avantpost al capitalei dacice de la Grădiştea Muncelului. Distrusă în timpul primului război daco-roman, în 102 p. Chr., cetatea este grabnic refăcută şi apoi definitiv distrusă şi abandonată în anul 106 p. Chr., odată cu cucerirea Daciei de către romani. Ruinele ei au servit drept carieră de piatră pentru construirea castrului de la Bucium.
* Cetatea Costeşti – Blidaru: Blidaru, platou situat la SV de com. Orăştioara. de Sus (jud. Hunedoara), la alt. de 705 m, unde se află ruinele cetăţii dacice cu acelaşi nume, integrată în principalul nucleu al sistemului defensiv antiroman din zona Munţilor Orăştiei. Situată pe culmea Blidaru, la o altitudine de 703 m, fortificaţia cuprinde două incinte, unite între ele, având împreună şase turnuri puternice de observaţie
* Piatra Roşie: Înălţime submontană (832 m alt.) în zona Munţilor Orăştiei, situată pe teritoriul com. Boşorod (jud. Hunedoara), pe al cărei platou a fost ridicată o cetate dacică datată la finele sec. 1 a. Chr. şi în sec. 1 p. Chr. Cetatea a fost prevăzută cu o dublă fortificaţie. Cetatea, ridicată din piatră, are formă patrulateră, cu laturile de 102 x 45 m, fiind prevăzută cu patru turnuri de apărare, situate în colţurile incintei, iar un al cincelea fiind situat la mijlocul laturii de est a fortificaţiei.
* Aşezarea de la Feţele Albe: Situată pe coasta de sud, însorită, a dealului Muncelului, despărţită fiind, printr-o vale îngustă de înălţimea pe care se păstrează ruinele de la Sarmizegetusa Regia. Alături de construcţiile civile trebuie remarcată existenţa aici a unui sanctuar circular cu stâlpi de piatră, descoperit pe terasa a IV-a. El a fost distrus, ca şi aşezarea, în urma unui mistuitor incendiu ce a avut loc, foarte probabil, în timpul celui de-al doilea război daco-roman (105 – 106 d. Hr.).
* Casa Memoriala Aurel Vlaicu: Aurel Vlaicu (n. 19 noiembrie 1882, Binținți, lângă Orăștie, județul Hunedoara – d. 13 septembrie 1913, Bănești, lângă Câmpina) a fost un inginer român, inventator și pionier al aviației române și mondiale. În cinstea lui, comuna Binținți se numește astăzi Aurel Vlaicu.
La 13 septembrie 1913, în timpul unei încercări de a traversa Munții Carpați cu avionul său Vlaicu Ii, s-a prăbușit în apropiere de Câmpina, se pare din cauza unui atac de cord.
În anul următor prietenii săi Magnani și Silișteanu finalizează construcția avionului Vlaicu III, și cu ajutorul pilotului Petre Macavei efectueaza câteva zboruri scurte. Autoritățile vremii interzic continuarea încercărilor; în toamna anului 1916, în timpul ocupației germane, avionul este expediat la Berlin. A fost văzut ultima dată în anul 1940.