Pensiunea Sibiel – Sibiu
- Destinatie: Romania - Sibiu
- Informatii la: 0723266200
Pensiunea Sibiel este amplasata la 18 km de orasul Sibiu si 30 de km de Transalpina, intr-o localitate care a cucerit Golden Apple, cea mai inalta distinctie internationala ce se acorda in turism. Locatia poarta numele satului de la poalele muntelui Cindrel, Sibiel.
Pensiunea se afla acolo unde se termina satul si incepe codrul, iar in jur este doar natura: o padure de pini, una de mesteceni si una de arini, iar prin fata pensiunii curge un minunat rau de munte.
Corpul de cazare al Pensiunii Sibiel dispune la parter de o sauna, o sala de conferinte si un salon de coffe break.
Camerele sunt repartizate pe 3 nivele, cate 6 camere si un apartament pe fiecare etaj.
In camerele duble se pot caza maxim 2 adulti, iar in apartamente pana la 4 adulti.
4 CAMERE DUBLE MATRIMONIALE
Suprafata unei camere este de 14 mp, fiecare are iesire la balcon, cu vedere la padure. Mobilierul este alcatuit dintr-un pat matrimonial, doua noptiere, o masa cu doua scaune si un dulap. Fiecare camera are o baie privata dotata cu WC, cabina de dus, chiuveta si uscator de par.
14 CAMERE DUBLE TWIN
Suprafata unei camere este de 14 mp, fiecare are iesire la balcon, cu vedere la padure. Mobilierul este alcatuit din doua paturi twin, doua noptiere, o masa cu doua scaune si un dulap. Fiecare camera are o baie privata dotata cu WC, cabina de dus, chiuveta si uscator de par.
3 APARTAMENTE
Suprafata unui apartament este de 30 mp, fiecare are iesire la balcon, cu vedere la padure.
Apartamentul are un dormitor cu suprafata de 12 mp cu un pat matrimonial si o camera de 18 mp, in care se gasesc doua paturi twin, un dulap, un birou, o masuta si doua scaune, televizor cu ecran plat. Tot mobilierul este din lemn, pictat manual cu motive florale, fiecare camera intr-o culoare diferita. Baia este privata si este dotata cu WC, cabina de dus, chiuveta si uscator de par.
Apartamentul este suficient de mare ca sa gazduiasca in conditii de confort patru adulti.
Capacitatea totala a pensiunii este de 48 de persoane.
Fiecare camera respecta standardul de 3 stele, dimensiunea fiind de 14 mp, are baie prevazuta cu WC, cabina de dus, chiuveta si uscator de par. Toate sunt echipate cu televiziune prin cablu, conexiune internet WiFi (gratuit) si au acces pe terasa, la fiecare nivel. Mobilierul este din lemn pictat manual, cu motive florale, fiecare camera intr-o culoare diferita.
Restaurant este construit la distanta de corpul de cazare si cel de bucatarie, asigurandu-se astfel confort celor cazati, dand de asemenea posibilitatea celor veniti sa se distreze sa o faca, fara grija ca ar putea deranja.
Restaurantul este asezat pe doua nivele, parter si mezanin. In situatia evenimentelor la parter se pot gazdui evenimente de pana la 70 de persoane, cu spatiu de dans, iar la mezanin pana la 30 de persoane.
Capacitatea totala maxima fiind de 100 de persoane.
Localul este compartimentat, oferind intimitate pe zone, astfel ca pot lua masa simultan doua-trei grupuri mai mici de 20-30 de persoane.
In incinta restaurantului se afla un bar cu bauturi romanesti si internationale. Se servesc preparate din bucataria traditionala, dar pentru evenimente se pot oferi variante de meniu de orice tip.
Pentru clientii individuali se servesc preparate si bauturi din meniul a la carte, iar pentru grupuri, avem pregatite variante speciale.
In zona exterioara se pregateste paine de casa in cuptor taranesc si tot acolo se pot gati preparate la ceaun, organiza mese cu protap de miel sau vitel. Vara functioneaza o terasa cu 50 de locuri.
Programul restaurantului este 8.30 – 22.00.
In situatia unor evenimente in care pensiunea este rezervata in totalitate, programul restaurantului se poate prelungi contra cost.
Pensiunea Sibiel dispune la parter, de o sauna uscata pentru maxim 6 persoane.
In camera unde este amplasata sauna, exista un grup sanitar, doua dusuri si o zona de relaxare.
Sauna este deschisa intre orele 12.00 – 21.00 in fiecare zi, iar accesul se face doar cu programare, contra unui tarif de 50 lei/h.
In incinta restaurantului se afla un bar cu bauturi romanesti si internationale.
Puteti comanda bauturi alcoolice de la vinul casei, vinuri imbuteliate pana la whiskey, tuica, afinata, bere, apa minerala si plata, suc natural de mere si cafea.
Sala de conferinte este proiectata si destinata special pentru meeting room. Suprafata salii este de 120 mp, nu are stalpi care sa obtureze vizibilitatea si este iluminata natural, prin cele patru geamuri amplasate cate doua, in fata si in spate.
Sala este complet mochetata, accesorizata cu mese si scaune tapitate cu piele. Anexate si alaturate salii, se afla pe o parte grupurile sociale, iar pe cealalta parte, un salon pentru coffe break.
Capacitate:
- 50 persoane in “U shape”
- 45 persoane “classroom”
- 80 persoane “cinema”
- 2 flipchart-uri cu consumabilele incluse
- proiector HD Canon cu conexiune wireless, la care se pot conecta pana la patru calculatoare
- ecran de proiectie retractabil automat, cu telecomanda, de dimensiuni mari.
- Restaurant
- Sauna
- Bar
- Sala de conferinte
PUNCTE DE ATRACTIE
- Orasul SalisteDoar la 4 km distanta se afla Salonul Ardealului cum o numea Iorga, cunoscuta mai nou “Capitala Culturala a Marginimii”, Salistea sau in latina Magna Villa Valachicalis (Marele Sat al Romanilor), este una intre localitatile care s-a dezvoltat mult datorita schimbului de marfuri, in special a celor care proveneau din oierit: seu de oaie, lana, balanuri, piele, branza, lapte. Este incepand cu 2003 oras, desi nu are mai mult de 5500 locuitori. Are in schimb mai multe sate apartinatoare, printre care si Sibielul.
- Ocna SibiuluiDe la Sibiel pana la Ocna Sibiului sunt 28 km, cca o jumatate de ora cu masina. Denumită şi “Litoralul Ardealului”, Ocna Sibiului dispune de mai multe lacuri saline, unele dintre ele declarate monumente ale naturii. Vara mii de oameni „navalesc” in statiune pentru a se bucura de scaldatul in apa sarata a lacurilor si strandurilor de aici.
Pentru o zi calda Ocna Sibiului, reprezinta o solutie ideala de petrecere a timpului.Pregatiti-va pentru o zi de baie si plaja, luati-va costume de baie, rogojini si palariute de soare…Restul gasiti acolo!
- Muntii CindrelCei care definesc si contureaza Marginimea Sibiului sunt Muntii Cindrel. Cele 17 localitati care formeaza regiunea sunt toate la poalele sau legate de acesti munti. Munții Cindrel incep la sud-vest de Valea Frumoasei, continua apoi spre vest de Valea Sebeșului, iar în sud-est sunt marginiti de Valea Sadului. Spre nord-est culmile muntilor scad în zone de depresiune colinara. Acolo sunt Sibiul, Salistea și Apoldul.
Cindrelul este „una dintre cele mai importante regiuni pastorale“ din Carpații României – muntii sunt taiati in lung si lat de poteci batute de ciobani si de turmele lor. Este zona in care s-a dezvoltat si s-a imprastiat apoi in toata tara, pastoritul.
Potecile sunt cautate mult si de turisti de iubitorii de munte. Multe dintre trasee duc spre obarsiile numeroaselor vai care strabat masivul muntos. Acestea isi iau apa din caldarile glaciare, dintre care cele mai importante sunt Iezeru Mare, Iezeru Mic și Gropata.Muntii Cindrel ofera o multime de puncte de belvedere: Poiana Godea, Poiana Găujoara, Şaua Bătrâna, Vf. Rudarilor, Vf. Onceşti, Vf. Cindrel, Vf.Măgura, Vf. Foltea, Vf. Niculeşti.
- Cetatea Alba IuliaDe la Sibiel pana la Alba Iulia va asteapta un drum de 60 km, cca o ora de mers cu masina. Dar nu veti regreta. O sa aveti ocazia sa vedeti orasul care a fost pentru aproape 200 de ani capitala Transilvaniei.
Cel mai important obiectiv turistic si istoric al orasului este Cetatea Alba Carolina, este cartea de vizita a orasului.
In interiorul fortificatiei se pot vizita: Catedrala Reîntregirii, Muzeul si Sala Unirii, Grupul Statuar al Corifeilor Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Catedrala Romano-Catolica, Celula lui Horea, Closca si Crisan, situata în ansamblul arhitectural al portii a 3-a a cetatii, Palatul Apor, Palatul Principilor, Universitatea 1 Decembrie, Obeliscul ridicat in memoria lui Horea Closca si Crisan, Traseul Celor Trei Fortificatii – incluzand Poarta Castrului Roman, Statuia Ecvestra a Voievodului Mihai Viteazul, Monumentul inchinat memoriei lui Avram Iancu, Monumentul Custozza, Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului ctitorita de voievodul Mihai Viteazul, Busturile Regelui Ferdinand si al Reginei Maria.
- Orasul SibiuLa 20 km de Sibiel, se afla unul dintre cele mai vizitate, orase din Romania si chiar din Europa. A fost Capitala Culturala Europeana in 2007, a fost inclusa in Top10 destinatii europene; are cel mai mare sit medieval din Europa. Anual aici sosesc anual, circa 1 milion de vizitatori, apogeul fiind atins in 2007, cand Sibiul a primit 2 milioane de turisti.
Obiectivele turistice sunt incantatoare, aici puteti vizita:
- Piata Mare si Piata Mica
- Muzeul Bruckenthal
- Catedrala Evanghelica
- Podul Mincinosilor
- Turnul Sfatului
- Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder
- Biserica Ursulinelor
- Casa cu cariatide
- Biserica Romano Catolica
- Catedrala Ortodoxa
- Turnul Gros – Sala Thalia
- Zidurile de Aparare ale Cetatii Vechi
- Pasajus Scarilor
- Muzeul Civilizatie Traditionle ASTRA
Va recomandam in mod deosebit Muzeul de Etnografie ASTRA. Va puteti petrece acolo o zi minunta, in mijlocul naturii, avand ocazia sa vedeti exponate unice, case taranesti din toate colturile tarii, ateliere mestesugaresti, mori, unelte.
- Satul SibielAtestat istoric incepand cu 1311, Sibielul se poate mandri cu cateva lucruri care-l fac foarte special: este prima localitate rurala turistica din Romania, a castigat cea mai importanta distinctie ce se acorda in turismul mondial (Golden Apple) si are un muzeu ce icoane pe sticla unic in lume.
Are de asemenea o serie de obiective care incita interesul a mii de turisti, sositi aici in Marginimea Sibiului sa le viziteze.
Pe langa Muzeul de Icoane pe Sticla, care primeste pana la 15.000 de vizitatori pe an, mai pot fi vazute: Ruinele Cetatii Salgo, Schitul Sibiel.
Satul este cunoscut pentru ospitalitatea localnicilor, pentru fructele care se fac aici si pentru datinile locului, multe dintre ele mentinute de-a lungul timpului.
- Schi Paltinis si Arena PlatosPăltinişul este o opţiune pentru oricine viziteaza zona Sibiu – Marginime. Este statiunea amplasata la cea mai inalta altitudine din Romania (1422 m) fiind cautata deopotriva iarna pentru practicarea sporturilor de iarna si vara pentru drumetii in Muntii Cindrel.
Condiţiile de schi sunt excelente începând din decembrie şi până în aprilie. Pârtiile din staţiune sunt accesibile pentru toti împătimiţii sporturilor de iarnă.
Pentru sezonul de iarna puteti alege doua locatii pentru a schia. Arena Platos www.arenaplatos.ro aflata la 25 km de Sibiel. Aci gasiti 6 partii de schii si o partie pentru snowboard.Telescaunul Paltinis www.telescaunpaltinis.ro, modernizat in 2011, dispune de o instalatie pe cablu cu o capacitate de 360 persoane pe ora. Partia Oncesti are o lungime de 1442 metri cu o diferent de nivel de 241m. Partia este prevazuta si cu un teleschi de 400m peentru incepatori si copii.