Pensiunea & Vila Sólyomkő – Covasna

  • Destinatie: Bixad
  • Informatii la: 0723266200

Pensiunea Sólyomkő este situată de-a lungul râului Olt, comuna Bixad la poalele sudice ale Munţilor Harghitei, într-un peisaj pitoresc al regiunii Trei Scaune, una dintre cele mai atractive localităţi ale judeţului Covasna.

Pensiunea se afla într-o ambianţă paşnică şi liniştită fiind un loc ideal pentru o vacanţă relaxantă cu familia sau in cuplu.

În imediata vecinătate a comunei Bixad se află Băile Tuşnad, la mai puţin de 18 km distanţă lacul Sf. Ana, singurul lac de origine vulcanică din Europa, la 16 km Băile Bálványos, la 30 km municipiul Sfântu Gheorghe, la 36 km municipiul Miercurea Ciuc, iar la 37 km distanţă este situat Târgu Secuiesc, unul dintre cele mai frumoase oraşe secuieşti, cu o atmosferă unică.  La restaurant puteti să serviti orice fel de meniu (mic dejun, pranz sau cina) cu specific traditional sau sa incercati sarmalele tradiţionale secuieşti sau o supă de carne transilvăneană.

Pensiunea are bucătărie echipată, restaurant, bar, televizor în cameră, parcare în curte, loc pentru foc, grădină de vară, WIFI.

 Vila  Sólyomkő se ascunde la marginea pădurii de la intrarea în comuna Bixad dinspre Miercurea Ciuc, la doar 5 km de staţiunea balneoclimatică Băile Tuşnad, 17 km de spectaculosul lac vulcanic, Lacul Sfânta Ana, 20 km de Băile Balvanyos şi 17 km de Ozunka Băi.

Vila Sólyomkő dispunde de 5 camere duble, 2 băi cu cabină duş şi wc, ideal pentru 10 persoane. Se închiriează integral pentru minim 2 nopţi de şedere.
În camere, mobilierul din lemn de brad serveşte pe deplin confortul oaspeţilor.

Este un loc ideal pentru oaspeţii dornici de relaxare, distracţie sau pentru cei care doresc să facă sport. Sala de mese de la parter, folosită şi ca salon, oferă posibilitatea ca iarna oaspeţii să se relaxeze în faţa unui şemineu cu lemne, iar vara să se adune lângă cuptorul din grădină. Romanticii pot să admire apusul de soare transilvănean şi de pe balconul casei.

Curtea îngrădită şi amenajată oferă un loc de joacă sigur pentru copii.

In bucătăria complet dotată se poate pregati masa de catre fiecare client in parte sau se poate manca la doar 200 m în restaurantul pensiunii Solyomko.

Cei care isi doresc o vacanta mai dinamica au la indemana diverse activităţi recreative precum turele montane, plimbările cu căruţa, plimbările cu sania trasă de cai, plimbările cu jeepuri, vizitatarea stânei tradiţionale sau degustarea de produse locale. Totodata se pot organiza excursii in cadrul carora se pot vizita mofete, izvoare şi băi cu apă minerală sau se pot face tratamente în grotă salină şi masaj cu pietre jade în localitate.

Descriere activitati:

Sagway montan – Turul „Take my time”

Acesta include ghid și instructaj și are ca destinație  marginea râului Olt. Se va trece prin centrul vechi unde se admira mai multe clădiri deosebite, rămase de pe vremea orașului vechi. Odată ajunsi la Olt, se va face un mic popas pentru a admira peisajul.  De asemenea, in cadrul turului se vor încerca diferite tipuri de drum, forestier, cu pietriș și asfalt.

Timp: 2 ore (30 min. instructaj și 90 min.traseu)

Nr. min. pers.: 3 pers.

Lasertag – Faceți parte din joc în viața reală cu „Adventure Expert”.

Viața reală, situațiile reale, participanții reali și emoțiile reale!

Într-un război cu laser, gândirea rapidă și luarea deciziilor fac o persoană un jucător bun. La sfârșitul jocului, analiza este efectuată utilizând datele înregistrate de pe dispozitive.

Este bine de stiut ca arma laser nu provoacă răniri (principiul de funcționare este similar cu telecomanda unui televizor, nu este un laser, funcționează în domeniul infraroșu, este absolut sigur, chiar și copiii îl pot juca)  si ca se pot programa tipuri multiplayer prietenoase cu mediul.

Numărul de persoane: de la 6 – 20 de persoane

Vârsta participanților: de la 6 ani

Durata programului: de la 2 – 8 ore

Localizare: cartierul Băile Tușnad

Start : lângă hotelul Eco-boutique „Fortuna” sau din orice alt punct desemnat înainte.

Tir cu arcul

Tir cu arcul este o tradiție foarte veche maghiară. Turul oferă o combinație de porci falși de vânătoare și dușmani imaginari trași cu arcul tradițional.
Arcașii profesioniști vor organiza cursuri pentru toți participanții la turneu. Acest tip de vacanță poate fi numit un turneu extrem, pentru că te afli în sălbăticia din România, deși rămâi în siguranță.
Tirul cu arcul este perfect pentru vacanța de familie, pentru team- buildinguri și competiții.

Numărul de persoane: de la 4 persoane.

Durata programului: de la 2 ore.

Localizare: Băile Tușnad

Start: lângă hotelul Eco-boutique „Fortuna” sau din orice alt punct desemnat înainte.

Siguranță: toți participanții trebuie să fie informați, grupul este însoțit de un instructor;

Durata programului: aprox. 2 ore

Preparare Colac Secuiesc –  Kürtőskalács

Prepararea colacului secuiesc este un prilej de a face cunoștință cu obiceiurile și tradițiile locale!
Astfel, in incinta pensiunii, se poate asista si partipa la cerere, la prepararea  cozonacului secuiesc Kürtőskalács, atat de indragit de toata lumea care se coace la jaratec, iar la sfarsit acesta poate sa fie degustat!

Kürtős este un produs foarte popular în Ținutul Secuiesc, dar si  in cadrul  evenimentelor precum festivalurile și târgurile din toata tara.

Durata programului: aprox. 2 ore

Număr de persoane: minim 8 persoane

Vârsta participanților: de la 6 ani

Localizare: în incinta pensiunii

Tură gastronomică cu căruță trasă de cai în Bixad

Se pot organiza plimbari cu căruţe trase de cai în satul medieval din secolul al XIII-lea Bixad şi prin pădurile sălbatice din Ținutul Vulcanilor, în aproprierea lacului Sfânta Ana.

În timpul excursiei (apr. 10 km dus-întors) se  va face o călătorie  minunata in natura , se va bea  apa minerala autentica,  iar la final va avea loc un picnic tradiţional cu degustări de produse locale (pălincă, slănină, caşcavaluri, etc.).

Plimbările cu căruţa printre dealurile care înconjoară satele şi pădurile sălbatice din Ținutul Vulcanilor pornesc din Bixad cu minim 6 participanţi.

Echipament: pantofi închişi

Km parcurşi: 10 km cu căruţa, max. 100 m pe jos

Durata: 4-5 ore

Număr de persoane: minim 6 persoane

Ture ranger

Ranger Tours sunt excursii cu jeepuri de 6 locuri cu vehicule de teren Polaris Ranger, Mitsubishi off-road jeep, E-Polaris Ranger și cu E-ATV în vecinătatea orașului Băilei Tușnad din România.
Se pot admira munții din Transilvania și vă puteți bucura de cele mai frumoase peisaje. In aceste locuri se pot  vedea urși și animale sălbatice in habitatul lor natural.
Echipa are  o experienta indelungata , organizând programe de familie și teambuilding corporate de mai mult de 4 ani.

Ranger Tours este o aventură extremă de jeep și o vacanță în siguranță.

Numărul de persoane: de la 3 participanți

Vârsta participanților: de la 5 ani

Siguranța: mașina este condusă de un șofer calificat; toți participanții sunt instruiți, primesc căști, care trebuie purtate obligatoriu sau opțional, în funcție de complexitatea traseului.

Durata: 1,5 ore

Sagway montan

Turistul are ocazia sa  descopere frumusețea pădurii din Bixad printr-o tură de neuitat în natură. Pot participa  familii, grupuri de prieteni sau grupe team building. Exista mai multe trasee în functie de nivelul de greutate și experiență.

Numărul minim de participanți pentru o tură este 4 persoane.

La inceputul sesiunii se va face un training de 30 min pentru a învăța manevrarea dispozitivelor si după participantii vor putea alege între ture de 1,2 sau 3 ore. Tura începe din Băile Tușnad alaturi de un ghid.

Turul „Chilling in the city”

Pornire din Băile Tușnad. Traseul include ghid și instructaj și are ca obiectiv izvoarele Apor și Mikes. Pe parcursul drumului aveți oportunitatea de a vă familiariza cu orașul. Se va trece  prin centrul vechi unde veți putea admira mai multe clădiri deosebite, rămase de pe vremea orașului vechi. Când se va ajunge la izvoare se va face o mică oprire pentru odihna si ca sa ne putem bucura de apa acestor izvoare. Apoi grupul se va întoarce la punctul de pornire, în parcarea hotelului.

Durata: 1,5 ore (30 min. instructaj și 60 min. traseul)

Nr. minim de pers.: 3 pers.

Turul „Take my time”

Pornirea va fi din Băile Tușnad. Turul  include ghid și instructaj și are ca destinație marginea râului Olt. Se va trece prin centrul vechi unde veți putea admira mai multe clădiri deosebite. Apoi se va parcurge un drum cu pietriș pana la  ieșirea din oraș , unde se va putea admira natura. De asemenea,  se vor încerca diferite tipuri de drum, forestier, cu pietriș și asfalt. Odată ce se va ajunge la Olt, se va face un mic popas pentru odihna, în acest minunat colț de natură. Apoi grupul se va întoarce la punctul de pornire, în parcarea hotelului.

Tur avansat

Turul avansat incepe din parcarea Pensiunii Sólyomkő. Acesta include 1 sau 2 ghizi și instructaj. Traseul are ca destinație Lacul de pescuit din Bixad, jud. Covasna. Se va trece prin centrul vechi pentru a putea admira mai multe clădiri deosebite, se va parcurge un drum cu pietriș si se va traversa râul Olt. Apoi se va parcurge un drum ce trece prin pădure de-a lungul Oltului,  prin vechiul baraj al orașului și pe lângă vechea mină de piatră. După această oprire, toata lumea se va întoarce la punctul de pornire.

Acest tip de tur trebuie stabilit cu câteva zile în avans, deoarece costul depinde de numarul persoanelor și de perioada de timp petrecută la lac.

Durata: min 3,5 ore (30 min. instructaj și restul timpului traseul propriu-zis) Nr. minim de pers.: 5 pers.

Ture Nordic Walking

Programele Nordic Walking vă vor permite să vă bucurați de natura Transilvaniei și, în special, de flora și fauna din jurul localitatea Bixad.
Acest tip de activitate în aer liber îmbunătățește coordonarea și rezistența la mișcare, combinând perfect elementele de mers și cross-country Skiing.

Locul de amplasare: multe rute, diferite nivele de complexitate și lungime sunt la alege . Trasee în vecinătatea Bixad.

Punct de pornire parcarea Pensiunea Sólyomkő.

Siguranță: toți participanții trebuie să primească un briefing, grupul este însoțit de un ghid profesionist.