Strajerii Verzi, Brasov
Povestea Strajerilor Verzi incepe la maximum 3 ore distanta de Bucuresti, intr-un sat din Judetul Brasov, un loc cu case rasfirate pe culmile dealurilor, intre Piatra Craiului si Bucegi, un loc in care timpul sta in loc si iti imprima pe retina frumusetea locului.
Dar Sirnea nu este doar un loc, este primul sat turistic din Romania, luand aceasta titulatura in anul 1968 datorita lui Nicolae Fruntes, profesor de biologie la scoala din sat care a initiat o ampla actiune de promovare a frumusetilor locului printre turistii straini.
O invitatie sa sarbatoriti natura
Incepem povestea chiar la intrarea in Poarta Carpatilor, unde plasam feriti de ochii lumii Strajerii Verzi, 4 cabane de tip A-frame, pentru a impartasi cu cei ce le calca pragul, frumusetea locului din confortul cabanelor confortabile.
Au dorit sa pastreze, pe cat posibil, spectacolul naturii si in interiorul cabanelor, asadar, veti observa foarte rapid decorul integral de lemn si geamurile de pe fata cabanei care va arata o priveliste spectaculoasa catre padurea cu brazi.
Au creat cadrul perfect pentru cei ce doresc sa celebreze momente de liniste, pace si dragoste alaturi de cei dragi, sa se bucure de natura, sa creeze amintiri frumoase si sa simta aerul curat. Nu au televizor, considera ca aveti deja parte de cel mai frumos program stand pe canapea, la caldura semineului, privind pe fereastra.
Experienta luxoasa pentru simturi
Nu este doar despre locuri, este despre ce iei cu tine cand pleci, ce amintire draga iti ramane in inima si in suflet. Aceasta este filozofia Strajerilor Verzi si asta vrem sa transmitem din toti porii turistilor noștri. Este despre simturi: ce vezi cand intri in cabana, ce auzi cand iti bei cafeaua dimineata, ce mirosi cand deschizi cosuletul cu mic dejun traditional lasat de gazde la usa, ce simti cand vezi ca te afli in inima unei paduri de brazi?
Ce poti face in Sirnea?
Drumetii
Culoarul Rucar-Bran insumeaza aproximativ 100 km de trasee ecoturistice, un labirint al potecilor care iti va prezenta un peisaj de poveste si o frumusete de neimaginat.
Trasee Ecoturistice in Poarta Carpatilor – Fundata, Sirnea, Moieciu de Sus te vor plimba printre fanete si paduri, printre hodai si case, un Muzeu al Satului Romanesc, inclusiv iarna. Exista 9 trasee ecoturistice pe care le poti explora, fara a te satura de frumusetea peisajului. De asemenea, Sirnea este un punct turistic important pentru cei ce doresc sa faca trasee montane in Parcul National Piatra Craiului.
Calarie
Activitatile de agrement cu cai ale Centrului de activitati turistice #deSirnea sunt gandite astfel incat sa va ajute sa descoperiti farmecul locurilor, care la Sirnea nu pot fi separate de legatura oamenilor cu animalele lor.
Puteti opta pentru diverse variante ale acestei activitati: lectiile de calarie pentru incepatori, plimbarea pe dealuri, drumetie la stana, abonamentul initiere calarie cu insotitor sau terapia cu cai. Aici se pot face rezervari.
Mountain Bike
In Sirnea poti pedala pe drumuri de caruta putin umblate, ce leaga casele insirate pe dealuri, prin satele de la poalele Pietrei Craiului, Craiasa Muntilor.
Poti opta pentru diverse trasee cicloturistice pe care le puteti parcurge individual sau cu un grup de turisti. Puteti opta pentru inchirierea de eBike, eMTB sau MTB clasice, in care nu detineti o bicicleta proprie.
Aici se pot face rezervari sau inchirieri.
Explorarea imprejurimilor
Parcul National „Piatra Craiului”, Cheile Moieciului, Prapastiile Zarnestiului, Cheile Gradistei, Pestera cu lilieci din satul Pestera, castelul Bran.