Viscri 125 – Romania
Pentru tarife va rugam sa ne contactati, pretul poate diferi functie de perioada si configuratia camerei
Cazare recomandata de noi si de clientii nostri!
Una dintre cele mai frumoase unitati de cazare din zona Viscri va intampina cu inima deschisa intr-un loc unic, o casa cu multe detalii si povesti interesante din vremurile trecute.
Camerele sunt decorate cu mobilier traditional, covoare tesute manual si materiale naturale pentru a va ajuta sa va relaxati si sa retraiti linistea de ieri.
Fiecare casa saseasca din sat trebuia continuata cu mai multe anexe esentiale pentru bunastarea familiei: sopronul, unde era parcata caruta si depozitul lemnului pentru iarna, un spatiu de depozitare a cerealelor si unul sau mai multe grajduri, in functie de averea familiei. Mansarda era locul unde se pastra graul si porumbul peste iarna.
Pastrand distributia initiala a spatiului, au transformat aceste anexe si mansarda in 6 camere confortabile, fiecare cu baie privata, unde puteti obtine o senzatie de acele vremuri cu ritm lent, in timp ce va bucurati de confortul modernitatii.
Fiecare camera are un pat dublu (160*200cm) si unul suplimentar, fie un pat inalt traditional, in care pot dormi doi copii, fie un laita (o banca de sezut) care poate fi transformata intr-un singur pat pentru un adult sau un copil (110*200cm).
Hambarul mare
Sura (hambarul) inchide partea din spate a curtii si obisnuia sa gazduiasca vitele si caii familiei. Sub acoperisul sau mare erau depozitate si cantitati abundente de fan care trebuia sa hraneasca animalele in iernile lungi si inghetate. Timp de secole, linia compacta a hambarelor a avut si un scop defensiv, functionand ca o prima linie de aparare impotriva atacurilor repetate ale invadatorilor.
In zilele noastre, sura este un spatiu generos care ii invita pe oaspeti sa savureze mancarea delicioasa pregatita de tanti Vio, o doamna locala care gateste ca o bunica talentata. Si, ca amintire a vietii sale vechi, proprietarii au facut tot posibilul pentru a pastra si a afisa frumoasa structura de lemn a hambarului initial. Spatiul poate gazdui pana la 40 de persoane si se deschide pe o terasa cu vedere la gradina mare si livada.
De la gradina la masa
Gradinile de legume au fost unul dintre cele mai complexe eforturi pe care proprietarii le-au intreprins inca de la mutarea aici, dar si una dintre cele mai pline de satisfactii.
Majoritatea semintelor de legume pe care le folosesc in gradina lor provin dintr-o comunitate mica Amish din Missouri, care economisesc seminte rare din intreaga lume de cateva decenii. Gradinile lor produc peste 1.800 de soiuri de seminte nepoluate, netratate, una dintre cele mai mari colectii de seminte de mostenire din lume, care au fost colectate din toate colturile lumii.
Cum solul se odihnise zeci de ani, cand au inceput gradinaritul, nu a fost nevoie de ingrasaminte sau alte suplimente, si aproape orice puteti dori intr-o gradina temperata, creste aici.
Au adaptat retete traditionale pentru a introduce legume exotice sau vechi in meniuri, asa ca acum va puteti delecta cu „sarmale”, rulate in frunze de kale, supa de fasole cu varza neagra, quiches cu sfecla mangold sau supa cu crema de fenicul.
Un SPA pentru simturi
O adaugire recenta la pensiune, Spa-ul ofera un salon linistit, o sala de masaj, o sauna mare si doua cazi din lemn, cu hidromasaj.
Este locul perfect pentru a va relaxa dupa o plimbare cu bicicleta in paduri sau pentru a va incalzi dupa o plimbare pe zapada cautand urme de urs sau lup.
Masajele trebuie rezervate cu cel putin 24 de ore in avans, iar sauna si cada cu hidromasaj dimineata, pentru aceeasi zi.
Inconjurat de natura
Avand 3 copii, proprietarii au conceput Viscri 125 pentru a fi cat mai prietenos cu copiii. Prin urmare, nu este de mirare ca exista familii care se intorc aici an de an, si multi copii care merg acum cu bicicleta in padurile din jurul Viscri, au ajuns aici cand invatau doar sa mearga.
Alaturi de gradinile mari pentru a alerga si copaci pentru a se catara, copiii au de asemenea trei zone de joaca special concepute pentru ei. Ronny, tamplarul local, le-a construit de mana, alegand el insusi lemnul direct din padure si slefuind fiecare element, astfel incat sa fie o placere pentru utilizare, dar si complet sigur pentru copii.
Activitati
Peste 100 km de piste pentru biciclete
Mountain bike a devenit foarte popular in zona de cand ADEPT, cel mai activ ONG din zona, a construit de o retea mare de trasee pentru biciclete. Cu aproape 100 km de trasee cu o singura cale care leaga satele, puteti ajunge la Sighisoara cu bicicleta de munte trecand doar prin paduri si pajisti sau facand ocoluri in sate pentru a vizita frumoasele biserici sasesti.
Un eveniment special care a castigat faima internationala este cursa anuala de biciclete de munte care se desfasoara in fiecare vara in satele sasesti, pornind de la Saschiz si trecand prin Viscri. Daca sunteti profesionisti sau pur si simplu sunteti incepatori, dar dornici sa va testati puterea impreuna cu baietii mari, asigurati-va ca vizitati inainte tbtrace.ro
Peste dealuri si in departari
Dealurile din jurul Viscri sunt ideale pentru drumetii. Puteti intalni cerbi, fazani, vulpi sau iepuri, o mare varietate de pasari de prada sau cantatoare, precum si una dintre cele mai diverse flore din Europa. Asigurati-va ca luati unul dintre manualele noastre ce descriu fauna si flora salbatica.
Incepand de la pensiune, exista trasee care pot dura de la 30 de minute pana la 3 ore, alegerea este a dvs. Puteti gasi trasee pe Google Maps sau puteti lua una dintre hartile din hambar.
Zona este in siguranta, dar trebuie totusi sa luati cateva masuri de precautie. Sa aveti mereu telefonul, in cazul in care va pierdeti sau aveti nevoie de ajutor, aveti o acoperire foarte buna. Ca oriunde intr-o zona cu stana, cainii pot fi periculosi. In cazul in care auziti latratul in apropiere, nu aleargati, apelati la cioban si el va avea grija de caini. Cereti niste paine veche din bucatarie inainte de a pleca, ar putea fi un instrument de negociere bun cu cainii. Nu uitati de protectia solara si de apa in timpul verii. Amintiti-va ca va aflati intr-o zona naturala protejata, va rugam sa aduceti inapoi orice gunoi.
Plimbari cu caii
Dealurile Transilvaniei ofera locul perfect pentru calarie. Nu conteaza daca acum calariti pentru prima data sau doriti sa faceti un tur de 6 zile, 180 km pana la Malancrav si inapoi – toate optiunile sunt disponibile. Exista doua centre care ofera calatorii in Viscri si amandoua au mare grija de caii lor.
Plimbari cu caruta
Plimbarea cu caruta este una dintre cele mai bune modalitati de a va bucura de frumusetea pajistilor din jurul Viscri. O caruta poate lua pana la sase persoane si rutele pot fi schimbate in functie de interesele dvs. Puteti chiar sa duceti caruta in urmatorul sat (Mesendorf) sau sa va aranjati sa fiti ridicati de acolo, dupa o drumetie frumoasa prin paduri.
Cel mai bine este sa rezervati o caruta cu o zi inainte, astfel incat caii sa fie tinuti acasa in loc sa fie trimisi la pasune. Anuntati proprietarii si vor aranja calatoria pentru dvs. In zilele insorite, nu uitati de protectia solara, palariile si apa.
Artizanat local
Fierar
Fiind a saptea generatie de fierari din familia sa, Istvan isi cunoaste atat mestesugul, cat si povestile care merg cu acesta. El va va arata cum sunt facute potcoavele si cum erau fabricate balamalele sau orice alta piesa metalica, acum un secol. Asigurati-va ca aveti aparatul de fotografiat pregatit, deoarece aceasta este atat o experienta culturala cat si fotografica.
Producatorii de caramida
Bunicul lui Gheorghita era un producator de caramida, la fel ca tatal sau inaintea lui. Mestesugul s-a pierdut de-a lungul timpului, dar Gheorghita s-a intors din Ungaria pentru a incepe din nou atelierul. In trecut, fiecare sat avea propriul sau cuptor de caramida si dale, iar materialele pentru constructie erau aproape complet fabricate local. In 2006, Trustul Mihai Eminescu a adus impreuna cu echipa sa un expert britanic in restaurare, si a construit un nou cuptor pentru sat. Acum, Gheorghita si familia sa, impreuna cu alti noua sateni, intretin cuptorul, il aprind de trei pana la cinci ori pe an, producand de fiecare data peste 6.500 de caramizi si 12.000 de placi.
Excursii de o zi
Muntii Fagaras
Puteti gusta din ceea ce se simte atunci cand urcati Muntii Fagaras, cei mai inalti munti din Romania, intr-o singura zi. Puteti conduce pana la Sambata de Sus, vizitati frumoasa Manastire si apoi continuati pana la sfarsitul drumului forestier unde va puteti parca masina. De aici aveti o drumetie de 2 ore prin padure, de-a lungul raului, pana la Cabana Sambata, chiar sub varful muntelui. Puteti sa va opriti aici, sa luati masa si sa va intoarceti, sau sa continuati inca 2 ore si sa ajungeti la varf.
Drumul Transfagarasan
Drumul Transfagarasanului a fost desemnat de echipa Top Gear „cel mai bun drum din lume”. Panglica de asfalt urca la peste 2.000 de metri in muntii Fagarasului si este o experienta palpitanta. Din Lacul Balea puteti continua pe jos pe o drumetie abrupta si puteti ajunge in varful Muntilor Fagaras si Lacul Capra in 30 de minute. Transfagarasanul este inchis intre noiembrie si iulie din cauza caderilor de zapada.
Biertan & Malancrav
Biertan si Malancrav, doua sate sasesti mai mari, aproape de Sighisoara, ofera probabil cele mai frumoase biserici fortificate sasesti. Drumurile sunt bune si le poti ajunge in maxim 1 ora de mers cu masina de la Viscri. Pranzul poate fi servit in ambele sate sau in Sighisoara. Un patrimoniu mondial UNESCO, Sighisoara merita vizitat, desi devine din ce in ce mai aglomerat in timpul verii. Odata ajuns acolo, asigurati-va ca urcati scara acoperita pana in varful dealului si faceti o plimbare pe aleile linistite ale cimitirului sasesc.
Racos
Racos, un mic ocol de la drumul catre Brasov, este cel mai tanar vulcan din Romania. Peisajul este supraomenesc, cenusa rosie acoperind totul. Coloanele bazaltice si lacul din cariera abandonata merita, de asemenea, efortul de a conduce pe drumurile nu atat de bune pentru a ajunge la ele. Puteti ajunge in zona in 40 de minute cu masina, directia Brasov.